quadern desordenat de materials

dissabte, de març 03, 2007

L'escolàstica

Recordau que a la propera prova escrita entraran fonamentalment Ockham i la crisi de l'escolàstica, el Renaixement, Maquiavel i la fonamentació de la filosofia cartesiana i la seva metafísica. Ara bé: hi haurà una pregunta sobre l'articulació de la fe i la raó durant l'escolàstica (des dels Pares de l'Esglèsia; Agustí d'Hipona; el període de formació, Anselm de Canterbury; les influències de les escolàstiques hebrea i àrab, Maimónides, Averroi i els averroistes llatins, i si voleu, Anselm Turmeda; l'apogeu, Tomàs d'Aquino; i finalment la crisi, amb Ockham. Això és perquè vull que treballeu també la panoràmica de síntesi. Així que ja ho sabeu: teniu ja dues de les preguntes de la prova escrita, una de cada una de les opcions.

No us queixareu, eh? Tot i que reconec que no són fàcils...

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Mmmmm... t'hi cabrà tot a un mateix exàmen? Si vols et puc ajudar jeje. Ah per cert l'altre dia varem visitar la tenda de comerç just de Inca devora l'Església de Sta. Maria la Major es aquesta la tenda de la qual ens parlaves?Esta bé encara que dóna la impressio´que no te gaire cosa, però bé. Venga adéu, que arofitis el que queda de pont!

03 de març, 2007 16:26

 
Anonymous Anònim said...

si si .... pero en josemaría no ho ha dit tot, per sortir de la tenda qüasi la destrosa....

04 de març, 2007 11:34

 
Blogger xavier said...

Sí que és aquesta (tenia les parets liles i taronges i les prestatgeries verdes?). Sí que és cert que ara no hi ha molta cosa ja que després de la campanya de nadal queda una mica buida i fins a l'abril no tronam a fer la comanda de primavera/estiu. Els productes estan elaborats segons els principis del comerç just (cooperatives democràtiques, sous dignes, prohibició del treball infantil, igualtat entre home i dona i inversió de part dels beneficis en millores per a la comunitat) per productors del països empobrits. Així que si feis destrossa haureu de tenir molt mala consciència. Una cosa cal aclarir: la tenda no és un negoci nostre sinó que és la vessant comercial d'una associació sense ànim de lucre que vam constituir nosaltres amb uns amics per tal de fer projectes de sensibilització sobre la problemàtica nord/sud. Un dia ho tractarem a classe (és perquè no us penseu que ens esteim forrant amb això, que els pocs beneficis que es tenen es reinverteixen en el desenvolupament de projectes, nosaltres, més bé, i perdem hores i diners...)

04 de març, 2007 18:40

 
Anonymous Anònim said...

si si qüasi destrós un raconet de la tenda, pero en marcos ja me podia haver dit algo, ja que duia una guitarra penjada a l'esquena. lo del la tenda Xavier ja ho sé que qüasi sou voltros els qui perdeu però bé ja mos ho contaràs a classe. Enga adew

05 de març, 2007 13:14

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home